Tampere 4.5.2019

Selainasetuksesi estävät kuvien näyttämisen
Lopuksi klo 15 jälkeen asettauduttiin ryhmäkuvaan.
Selainasetuksesi estävät kuvien näyttämisen
Kahvittelun jälkeen oli esittelykierros, jossa jokainen osanottaja kertoi oman joulumerkkikoti taustansa ”tarinan”.
Selainasetuksesi estävät kuvien näyttämisen
Päivän huipennukseksi entinen Tampereen joulumerkkikodin hoitajaharjoittelija Leena Virri-Hanhijärvi kertoi kokemuksistaan Tampereen joulumerkkikodista.
Selainasetuksesi estävät kuvien näyttämisen
Metsosta siirryimme ruokailemaan Kievari Kahdet kasvoon.

Tapaamispäivä ja vuosikokous oli edellisten vuosien tapaan Tampereella Metson kirjaston Kuusi-salissa. Läsnä oli 22 jäsentä.

Päivä aloitetiin klo 12 kahvittelulla ja esittelykierroksella. Jokainen osanottaja kertoi oman joulumerkkikoti taustansa ”tarinan”. Muun muassa pääosa palasi kotiin joulumerkkikodeista, mutta osa adoptoitiin uuteen perheeseen. Adoption yksi syy oli, että biologinen äiti menehtyi tuberkuloosiin lapsen ollessa vielä joulumerkkikodissa. Monenlaisista kohtaloista riippumatta kaikki ”löysimme paikkamme” joulumerkkikotiajan jälkeen ja löytyipä myös yhteisesti koettuja tuntemuksia joulumerkkikodin seurauksista.

Vuosikokouksen avauspuheenvuorossa pj Pauli Marttila kertoi muun muassa jäsentilanteesta.

Jäseniä on 254, 108:lta eri paikkakunnalta. Eniten jäseniä on Tampereelta 20, toiseksi eniten Oulusta 16 ja kolmantena Helsinki 11 jäsenellään. Jyväskylästä ja Vantaalta jäseniä on kummastakin 8. Espoosta, Hämeenlinnasta ja Rovaniemeltä kustakin 6. Jäsenien keski-ikä huhtikuun lopussa oli 62 vuotta ja 3 kuukautta.

Vuosikokousvalintoja:
Puheenjohtajana jatkaa Pauli Marttila ja hallituksen muina jäseninä Tiina Tiilikka, Tiina Pyykkö ja Heli Mattila sekä varajäseninä Kaija-Leena Lindroos ja Helena Miettinen. Uusiksi varajäseniksi valittiin Jorma huttunen ja Jaana Lindell.

Toiminnantarkastajiksi valittiin edelleen Mårten Sjöblom ja Sirkka-Liisa Raatikainen ja varatoiminnantarkastajiksi Anneli Niemelä ja Eeva Perola.

Lopuksi päivän yksi kohokohdista oli, kun entinen Tampereen joulumerkkikodin hoitajaharjoittelija Leena Virri-Hanhijärvi kertoi kokemuksistaan Tampereen joulumerkkikodista. Hän toimi kaksikymppisenä harjoittelijana kesällä 1972 ja 1973. Hänellä oli mukana myös kymmenkunta valokuvaa tuolta ajalta. Hän kertoi muun muassa miten lapsia ruokittiin, pestiin ja laitettiin leikkikehään.

Äidin maito tuotiin TAYS:sta (Tampereen joulumerkkikodin äidinmaitokeskus siirrettiin sinne 1963). Ympäristö oli hyvin sairaalamainen hoitajien pukuineen ja kaikkineen. Hoitajilla oli mahdollisuus yöpyä talon yläkerrassa.

Kuvat ja teksti P. Marttila.